woensdag 19 januari 2011

Voorlezen doe je zo

Vandaag zijn officieel de Nationale Voorleesdagen begonnen. Het prentenboek "Fiet wil rennen" is uitgekozen als het prominente boek, waaruit voorgelezen wordt, samen met eventueel een leuke activiteit.

In de Bibliotheken Noordoost Fryslan is gekozen voor een ander boek: "Bout en Moertje" Een boek over vriendschap en wat vrienden voor elkaar over hebben. Een ezel en een muis.

Dit boek wordt of op een peuterspeelzaal voorgelezen of in de bibliotheek. Haal de potentiële klanten naar je toe door ze in de bibliotheek te brengen.

De kinderen (en ouders) kunnen direct lid worden van de bibliotheek. Marketing, klantencontact en inzicht viert hoogtij.

Fiet is echter een struisvogel. Veel peuters weten niet eens wat een struisvogel is. Dat kwam naar voren toen @FrankaSlomp hierover twitterde. Gelukkig kunnen we improviseren, dus pakte het uiteindelijk wel goed uit.

@patrick23dingen maar blijf het raar vinden dat ze een kleuterboek uitzoeken voor de nvd! #kloptniet

Ik ben het met haar eens.

2 opmerkingen:

 1. lees dit nu pas (tijdje geen internet thuis, op het werk te druk om alles mee te krijgen..)! Uiteindelijk vonden de peuters Fiet te gek, maar blijft raar dat zo'n boek wordt uitgekozen. Zijn toch professionals met verstand van de nvd én dus van de doelgroep zou je denken? Benieuwd naar volgend jaar..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oomzeggertje van me is twee jaar oud, bijna drie.

  Ze kreeg het poppetje van Fiet te zien en ze was er direct bang van. Fiet ziet er ook wel eng uit.

  Het nadeel van prentenboeken is dat er een groot verschil zit tussen de boeken voor de allerjongsten en degenen die net gaan lezen, zeg maar de ES-boekjes.

  Ik ben ook benieuwd naar volgend jaar. Bout en Moertje is bij BNOF wel een groot succes. :)

  BeantwoordenVerwijderen