zaterdag 8 januari 2011

Holland Got Soul!Eén ding is zeker: Holland heeft soul! Wat een artiesten stonden er op deze eerste editie van het festival van afgelopen week in Paradiso.

Het concept: Een selectie van de beste Amsterdamse en Rotterdamse soulartiesten zingt elk een nummer tijdens een set met een band van topmuzikanten.

Dit nummer kan eigen materiaal zijn, maar ook een nummer van hun soulheld(in). Na de eerste set komt nog een set, met daartussen een showcase van een band in de kleine zaal.

Op 5 januari was de Rotterdamse editie met artiesten als Ntjam Rosie, Nicole Bus, Pam Feather, Yuli Minguel, Jenny Lane en Shirma Rouse.

Een dag later was het de beurt aan Amsterdamse artiesten als Celine Cairo, Sarina Voorn, Steffen Morrison, Brown Hill en Aischia Traidia.

Op de laatste avond was er de internationale editie met The Foreign Exchange en La Melodia in de grote zaal en een showcase van GMB. Deze avond was niet te vergelijken met de Amsterdamse en Rotterdamse avond, omdat dit geen set was met de vaste band en de insteek was meer hiphop.

Echte specifieke hoogtepunten zijn er niet te benoemen, want de eerste en tweede avond waren fenomenaal! Een ding dat zeker is: We kunnen echt veel verwachten van deze Nederlandse talenten, nationaal en internationaal.

Hopelijk kunnen we volgend jaar weer genieten van Holland Got Soul met dank aan Paradiso en VISION4TALENT.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten