donderdag 13 januari 2011

Artiesten hebben ook boeken nodig

De wereld is klein. Heel klein. Vorige week stond een zangeres op het podium van Paradiso en deze week help ik haar met het vinden van een boek.

Artiesten zijn ook gewone mensen. Ze werken, ze studeren, ze zijn ziek. Deze zangeres ligt ziek op bed met griep en heeft een boek nodig voor haar scriptie: Alles over method-acting van Ned Manderino.

Het boek is al een oudje, maar wordt blijkbaar nog aanbevolen door hogescholen en universiteiten. Ze had al gegoogled, maar geen enkele online boekwinkel heeft hem meer: "Niet beschikbaar", "Niet leverbaar" etc.

Dan maar de Aquabrowser erbij. Wat blijkt: heel veel bibliotheken hebben het boek te leen. Ook de OBA in haar stad. Ze wil het boek liever kopen dan lenen: krabbelen, aantekeningen maken... Studenten ook altijd.

Oplossing: #durftevragen op Twitter. Diep in de nacht de vraag gesteld: Wie heeft het boek "Alles over method acting" van Ned Manderino te koop of weet waar die te koop is? #durftevragen

De volgende ochtend word ik wakker met een antwoord van @Musiex: @patrick23dingen dat soort boeken kun je vinden in de theater boekenhandel op leidseplein naast Schouwburg. Kunstboekenwinkels dus

Ik heb het direct doorgegeven en blij dat de artiest was. Ze zou informeren of ze het boek nog hebben. En anders is het lenen en kopiƫren van het boek nog een optie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten