Werk en ervaring

Het is soms moeilijk om te omschrijven wat je allemaal gedaan hebt qua ervaringen en werk. Op deze pagina probeer ik een overzicht te geven welke ervaringen ik heb opgedaan en mijn interesses.

Muziekweb / Centrale Discotheek Rotterdam
Bij Muziekweb was ik een spin in het web van bibliotheken en muziek. Muziek is belangrijk in bibliotheken. Zij zijn de plekken waar je laagdrempelig muziek kunt beluisteren en vooral kunt ontdekken. Zonder commerciƫle invloeden. Net als boeken.

Tijdens dit werk onderhield ik op verschillende manieren contact met bibliotheken: Via telefoon, e-mail, mailingen, maar ook op bezoek in bibliotheken.

Muziekpromotie
Live muziek vind ik fantastisch. Hoe artiesten een zaal met mensen kunnen raken en ontroeren en kunnen entertainen. Als fervent concertbezoeker besloot ik om iets terug te doen voor muzikanten.

Als promotor/boeker heb ik internationale artiesten een podium kunnen geven op Nederlandse radiostations en (kleine) podia.

Ervaringen die ik hier heb opgedaan zijn o.a.
  • Het schrijven van promotie- en marketingteksten, 
  • Het samenstellen van promotiepakketten,
  • Het onderhouden van contacten met media,
  • Het maken van promotieflyers,
  • Het schrijven dan wel vertalen van biografieĆ«n.
 Hieronder vind je twee voorbeelden van flyers die ik heb gemaakt.


Het overtuigen om een artiest te boeken kan alleen op die manier, waarbij er een goede balans is tussen wat de artiest te bieden heeft en waar de artiest optreedt.

Een internationale artiest heeft vaak maar een korte tijd tot zijn/haar beschikking. Het is daarom een kunst om een totaal promotioneel pakket samen te stellen, zodat Nederland hen hoort.

Inmiddels ben ik overgestapt naar Nederlandse artiesten, maar ook dan is het nodig om een goed pakket samen te stellen waarmee de muziek en artiest tot hun recht komen.

Bibliotheek
Ik kwam al snel in aanraking met nieuwe media voor de bibliotheken (23 Dingen). Door het actief gebruiken van deze media kwam ik erachter wat nuttig is en wat werkt als promotiemiddel voor bibliotheken.

Tijdens mijn werk als bibliothecaris ben ik een fervent blogger geworden en blog ik over onderwerpen als nieuwe apps, nieuwe media, gebeurtenissen in de bibliotheek, maar ook over nieuwe muziek en overeenkomsten tussen de muziekwereld en de bibliotheekwereld.

Beide werelden hebben meer raakvlakken dan op het eerste oog lijkt.

Ik houd de ontwikkelingen in het bibliotheekwerk dan ook constant bij en probeer hier ook invloed op uit te oefenen.

Overige ervaring
Voordat ik bij de bibliotheken werkte, heb ik nog ervaring opgedaan bij Relatieplanet Nederland bv. Bij dit bedrijf was ik onderdeel van het team helpdeskmedewerkers en administratie.

Hier heb ik veel ervaring opgedaan met het beantwoorden van e-mail, het doorzien van frauduleuze zaken binnen een digitale wereld.

Ik heb tijdens en na mijn studie gewerkt bij tankstations. Hier heb ik vooral ervaring opgedaan met het actief promoten en kunnen overtuigen tot aankoop van actieproducten.

Interesses
Zoals ik al eerder noemde, ga ik graag naar concerten toe. Muziek als soul en jazz, maar ook pop en rock. Ik schrijf graag poetry unfoldingbeauty.tumblr.com en vind het tevens fijn om spoken word te beluisteren.

Daarnaast vind ik bloggen ook een interessante bezigheid. Juist om de gedachten te delen met de lezers.

Ook fotograferen vind ik leuk om te doen. Ik deel mijn foto's via EyeEm.com/u/patrick23dingen

Ik ben ook te vinden op LinkedIn, waar nog meer professionele informatie over mij te vinden is. Klik bovenaan op de menubalk voor de link.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten