dinsdag 15 januari 2013

Vyclone

Het bestond al langer, maar nu wordt het meer mainstream. Je filmt met meerdere personen op dezelfde plek een gebeurtenis en Vyclone mixt alles samen tot een geheel. Eerder deed VPRO dit met hun app Film It Yourself.

Vorige week won Vyclone de Interactive Award tijdens Eurosonic Noorderslag. Ook Deezer en Songflow dingden mee om de award naar huis te nemen.

Ik heb Vyclone gedownload en het heeft de look and feel van Instagram. De geplaatste video's kun je direct al delen via Twitter en Facebook. Liken en commentaar leveren kan uiteraard ook.

Wie Instagram heeft, zal ook deze app (alleen voor iOS) gemakkelijk in gebruik vinden. Je hoeft niet alleen maar hetzelfde evenement te filmen, ook losse video's kun je plaatsen.

Daarnaast kun je ook zelf regisseur spelen en op basis van meerdere video's een eigen video samenstellen. Je kunt zelf kiezen welke camerashots je wanneer gebruikt. Je kunt ook ervoor kiezen om de app zelf een mix te laten maken.

Via deze link kun je video's van Eurosonic bekijken. Want dat kan wel met Vyclone, je kunt via hun eigen site video's zoeken. Bij Instagram kan dat niet.

Al met al een interessante app, die nog wel populair kan gaan worden. Een nadeel van Vyclone is dat er alleen nog maar iPhone app aanwezig is. Voor Android zullen we nog moeten wachten of die komt er nooit.

Het zou wel een leuke aanvulling zijn op de cursus 23 Dingen. Wie weet wordt het nog eens toegevoegd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten