dinsdag 21 juni 2011

Zonder ontvangen kun je niet delen

Gisteravond twitterde ik het volgende:

Twitteren is minder belangrijk dan volgen op Twitter. De kracht van Twitter is het ontvangen, niet het zenden.

Ik bedoel hiermee dat er veel sceptici zijn. Mensen die Twitter niet begrijpen en alleen kunnen zeggen: "Ik hoef niet de hele dag te zeggen wat ik doe" of "Op Twitter klagen mensen alleen maar en zeggen ze dat ze koffie drinken".

Het klopt dat veel twitteraars dat doen, maar er zijn nog genoeg twitteraars die dat juist nĂ­et doen. Ze twitteren nuttige teksten en links voor/naar hun followers. Juist dat ontvangen is belangrijk. Daarmee krijg je zelf veel kennis, zonder er veel voor te hoeven doen. De informatie komt naar je toe, in plaats dat je zelf op zoek moet gaan naar de informatie.

Zonder te kunnen ontvangen, kun je niet delen. Delen (retweeten) kun je alleen als iemand anders het eerst verstuurd heeft. Door te delen kun je zonder veel moeite informatie overbrengen naar je followers.

Je hoeft overigens niet eens te zenden op Twitter, alleen lezen wat anderen zeggen is al genoeg. Laat die sceptici maar denken dat twitteren alleen maar klagen en berichten sturen is, waar niemand naar luistert.

Jij weet beter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten