maandag 29 juli 2013

The Sound of Honda

Ik blog eigenlijk nooit over iets anders wat ik, naast muziek en bibliotheken, met interesse volg: Formule 1.

In 2015 keert de motorfabrikant Honda terug in de Formule 1. Terug bij het team McLaren, waarmee het in de jaren 80 zeer succesvol was. In die tijd reed de Braziliaanse coureur Ayrton Senna voor het team.

Om deze terugkeer te vieren heeft Honda iets spookachtigs gedaan. Door middel van licht en geluid is de snelste kwalificatieronde van Senna's McLaren uit 1989 nagebootst op het lege circuit van Suzuka, Japan.

Het is ronduit een angstaanjagende video geworden. Je hoort alleen het geluid van de raceauto en je ziet de verlichting net zo snel gaan als de auto in 1989. Verder is er niets. Geen McLaren, geen motor, geen coureur.Hoe men dit mogelijk gemaakt heeft kun je in de onderstaande video zien.
(Met Engelstalige ondertiteling.)Op het eerste gezicht lijkt dit niks te maken te hebben met bibliotheken en informatie. Dat is ten onrechte waar.

Zoals in de 'making of' te zien is, is Honda in de jaren 80 begonnen met het verzamelen van informatie over de raceauto's. De opgeslagen informatie uit 1989 is gebruikt om deze (onmogelijke) ronde na te bootsen door middel van de nieuwste technologie en mogelijkheden.

Er zijn altijd connecties te vinden tussen de snelle sport Formule 1 en de wereld van bibliotheken. Ik zal in de toekomst hier meer aandacht aan schenken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten