maandag 15 juli 2013

Nieuwe baan!

Hoe bizar snel kan iets gaan. De ene week zoek je nog een baan en de andere week heb je hem. Zo is het gegaan met mijn nieuwe baan bij Muziekweb.

Dinsdag 1
Zoals bekend was er deze maand de Themabijeenkomst Digitale muziek in de bibliotheek bij Muziekweb. Mijn blogpost hierover kun je hier lezen. Ik vroeg bij de organisatie of er nog een baan was. Netwerken kan nooit kwaad natuurlijk. Helaas was er geen vacature open.

Dinsdag 2
De dinsdag erop werd ik geattendeerd door Eric van Balkum dat er een vacature bij Muziekweb was. Maar hij verwachtte niet dat ik erop zou reageren, doordat het in Rotterdam is.

Nieuwsgierig als ik was zocht ik de vacature op en zag dat de sollicitatietermijn tot de vrijdag liep. Ik mailde direct Sarina van Muziekweb om te vragen of de vacature nog open was. Je weet immers nooit of de data kloppen die op een vacaturewebsite staan.

Sarina bevestigde dat de vacature nog open was. De betreffende week had ik op donderdag een vrije dag. Dus ik kon mooi op die dag broeden op een sollicitatiebrief.

Woensdag
De dag later had ik een invaldienst en een beleidsavond over de toekomstplannen van de bibliotheken in Noordoost Friesland. 's Avonds kwam ik thuis en opende mijn mail na tien uur.

Een mail van Sarina. Of ik zeer binnenkort, eventueel de donderdag, langs kon komen voor een gesprek. Verbouwereerd las ik de e-mail nogmaals en antwoordde haar e-mail dat dat wel kon, maar wel in de middag. Samen met mijn cv en telefoonnummer aanvaardde ik de uitnodiging.

Donderdag
De volgende ochtend opende ik mijn mail en Sarina nodigde me uit voor een afspraak om drie uur in Rotterdam. We hadden een fijn gesprek over wat het inhoudt, welke zaken je tegenkomt als nieuwe medewerker.

We spraken af dat we de dinsdag (nummer 3) erop verder zouden praten over of wel of niet etc.

Vrijdag
Een dag later belde Sarina al. Of ik nog steeds interesse had in de baan. Ja, natuurlijk!

En zo is het bizar snel gegaan. Dinsdag werd ik op de vacature gewezen, vrijdag had ik de bevestiging.

Nu is het nog zaak om deze week het UWV in te lichten en om een slaapplek te zoeken in Rotterdam.

Wie, wat, waar...
En nu is de vraag wat ga ik doen?

Het is een baan als communicatie- en accountmedewerker bij Muziekweb. Taken ervan zijn het onderhouden van contacten tussen Muziekweb en bibliotheken over de digitale diensten als eMuziek en Muziekwebluister.

Waarom lopen de diensten wel goed in een bibliotheek en waarom in een andere niet. Hoe komt het dat er zomaar minder gebruikers zijn van de diensten?

Wie moet je hebben bij een bibliotheekorganisatie. Hoe staan de diensten vermeld op de websites? Etc. Etc!

De kans is dus groot dat ik straks mensen naast mijn blogs en via Twitter ook telefonisch te spreken krijg en wellicht in real life als ik bibliotheken moet gaan bezoeken.

Bibliotheek
Een mooie uitdaging waar ik echt veel zin in heb. Aan de andere kant blijf ik met één been in bibliotheekland door te blijven invallen in bibliotheken. Naast de 24 uur per week bij Muziekweb heb ik nog tijd om in te vallen bij mijn huidige bibliotheekorganisatie.

Ik ben dan ook erg dankbaar dat van hen die kans krijg om beide banen naast elkaar te behouden. Ik vind het daarnaast ook belangrijk om die feeling niet te verliezen. Niet met de werkvloer dan wel met de doelgroep waarvoor je diensten in het leven hebt gebracht.

Op naar een nieuwe stap in mijn carriere in de bibliotheek- dan wel muziekwereld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten