vrijdag 1 november 2013

Briljante muziekmarketing van @GiannaTam

Gianna Tam is nog een onbekende muzikante, maar heeft wel al veel bereikt in haar muzikale leven. Opgegroeid met drummer Lucas van Merwijk kreeg ze percussie met de paplepel ingegoten.

Ze reist de wereld rond in diverse percussiebands, maar heeft daarnaast ook tijd voor haar eigen muziek.

Ik leerde Gianna's muziek kennen via Holland Got Soul afgelopen januari in Paradiso. Holland Got Soul geeft jonge soulartiesten de kans om zich te profileren. Met een eigen nummer en met een cover.

Gianna speelde daar Glamourous Life van Sheila E en het aanstekelijke Go Girl, wat ze zelf geschreven heeft.

Op dit moment heeft ze haar tweede album uitgebracht: Polyphonic Heroine. Een album ge├źnt op de jaren 80 van de vorige eeuw. Invloeden van Sheila E en Prince zijn duidelijk te horen, maar desondanks heeft Gianna haar eigen geluid weten te ontwikkelen op dit album.

Met hulp van o.a. Candy Dulfer is het een gevarieerd album geworden, waar percussie nooit ver weg is. Gianna heeft naast eigen materiaal nog drie covers op het album geplaatst: A Girl Like Me, The Glamourous Life en Private Joy.

Briljant
Om de invloed van 'the eighties' te benadrukken heeft Gianna het album in de vorm van een cassettebandje uitgebracht.Op elke cassette staat een downloadcode, waarmee je het album digitaal kunt downloaden via haar website: www.giannatam.com

Op dit moment is het album alleen nog maar via haar te bestellen, maar zal binnenkort ook op iTunes en Spotify en Deezer te beluisteren zijn.

We gaan de komende jaren nog zeker veel van Gianna Tam horen.

Volg haar op Twitter via @GiannaTam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten