maandag 22 oktober 2012

Op zoek naar nieuw werk

Op zoek!
Ik ben op zoek naar een nieuwe baan. Een nieuwe uitdaging in mijn (werk)leven. Ik heb me al ingeschreven bij verschillende uitzendbureaus en detacheerders. Maar ik wil dan ook dit blog ervoor gebruiken. Wie niet waagt...

Wie ik ben
Ik vind het heerlijk om andere mensen te helpen, om hen verder te kunnen helpen met waar zij goed in zijn. Of dat nu muzikaal is, of commercieel, of wat mensen lezen, dat maakt niet uit. Ik ben een ondersteuner, iemand die aanreikt.

Ik pas me snel aan aan de omstandigheden en ik pik dingen heel snel op. Ik houd mezelf graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen via Twitter  (@patrick23dingen en @burumbookings) en andere hulpmiddelen als RSS feeds op specifieke onderwerpen. Ook houd ik dus dit blog bij om mijn mening en opvallende dingen te delen met mijn lezers.

Per 1 december moet ik helaas, door de flexwet, drie maanden rust nemen. Er is voor mij dan geen werk in de bibliotheken van Friesland. Maar ik wil wel verder. Ik houd er niet van om stil te zitten. 

Daarom ben ik zeker bereid om te reizen door Nederland. Ik woon misschien wel op één van de mooiste plekken van Nederland, maar dat behoedt me niet om te rijden en te reizen.

Wat ik zoek
Ik ben nog maar drie jaar bezig in het vak van bibliothecaris / informatiespecialist. Ik vind het heerlijk om de mensen de informatie te kunnen geven die ze zoeken.

Toen ik in 2009 begon te werken waren de bibliotheken al in transitie. Van een fysieke plaats naar een digitale wereld. Ik ben dan ook blij dat ik nu deze overgang mee mag maken, maar voor hoe lang?

Ik zoek een nieuwe uitdaging, maar op elk mogelijk vlak. Niet per se in de bibliotheekwereld, maar kan zeker daarbuiten. 

Werken in de bieb
Bij de Bibliotheken Noordoost Fryslân kwam er een vacature voor invalmedewerkers. In die tijd waren er ook andere vacatures in bibliotheekland, maar die konden niet tippen aan Bibliotheken Noordoost Fryslân.

Ik kon al snel aan de slag, maar ik kreeg ook de mogelijkheid om coach te worden voor 23 Dingen. Een aantal medewerkers was door omstandigheden nog niet toegekomen aan deze cursus.

Aangezien ik hiervoor bij een bedrijf werkte dat een datingwebsite onderhield, was deze digitale klus wel een mooie overgang. Met veel plezier heb ik de cursus ook zelf gemaakt. Ik heb er zelf veel van opgestoken en mijn kennis heb ik kunnen overbrengen op mijn collega's.

Naast deze digitale zijweg heb ik altijd in de bibliotheken zelf gewerkt. Op de werkvloer tussen de leners. Hierbij kwam mijn kennis voor digitale vaardigheden zeker van pas, als iemand een vraag over computers had.

In de muziek
Ondertussen ben ik ook nog altijd geïnteresseerd in muziek. Muziek luisteren, maar vooral ook bands promoten op de nationale radio en televisie. Ik was daar best succesvol in tussen 2007 en 2010. Tours regelen voor buitenlandse bands en dan die op de radio horen. Fantastisch vond ik dat.

Inmiddels pak ik de draad weer op en ik zoek weer geschikte podia (website/media en fysieke podia) voor artiesten. De eerste band is al binnen en dat is Sara Bonne.De komende maanden zullen er meerdere artiesten bij komen, waarbij zelfs spoken word aan de orde komt.

Kortom
Kortom ik ben een duizendpoot die niet bang is om dingen aan te pakken en door te zetten. Met frisse energie wil ik meer aan de slag.

Meer informatie is eventueel te vinden op mijn LinkedIn pagina.

1 opmerking:

  1. Patrick: succes! En lukt het niet, denk eens aan een loopbaanadviseur via www.noloc.nl

    BeantwoordenVerwijderen