woensdag 30 september 2015

Your Dreams, Your Inspiration

In Rotterdam gebeurt het. Fabiola Gies twitterde dit een keer en zo is het. Zo ook op 28 september 2015.

De Jongerenmaand van Bieb010jong werd afgesloten met de inspiratieavond Your Dreams, Your Inspiration. Deze avond werd georganiseerd door Project 014, Bieb010jong en Muziekweb.

Vooral door Michel Jansen van Project 014, die een aantal sprekers had uitgenodigd om te spreken over hun levenservaringen en -lessen op het gebied van werk en dromen.

Sprekers
Nelson Lopes sprak over de manier hoe hij het Beveiligingsloket heeft opgericht met welke spirit en visie.

Samantha Ebecilio vertelde hoe veel afwijzingen ze kreeg, voordat ze besloot om haar droom echt achterna te gaan: advocaat worden.

Malique Mohamud vertelde dat je door moet zetten, ondanks de armoede, waar je moet leven op een broodje mayonaise-ei. En dat je iets kunt geven aan iemand, maar dat dat ook gedeeltelijk voor jezelf is: Vlees en bloemetje geven aan je moeder, waarbij je het vlees natuurlijk ook zelf opeet.

Jasper Ebels had een mooie boodschap dat een (visuele) beperking alleen maar een beperking van binnen is.

Mariana Hirschfeld is een 18-jarig talent op het gebied van spoken word, onthoud haar naam.

Ander spoken word kwam van Y.M.P. die ook vertelde vanwaar hij kwam en hoe hij de toekomst voor spoken word in Rotterdam en Nederland voor zich ziet.

Derek Otte liet zich ook niet weerhouden om zijn droom te verwezenlijken. Zijn boodschap was vooral om met kleine stappen grotere stappen te kunnen zetten. Maar ook geluk is belangrijk, en je netwerk.

Emmanuel Agyekum vertelde dat je vooral moet doen waar je zelf gelukkig van wordt. En dat je in je leven moeilijke keuzes moet maken, maar altijd voor jezelf. Kijk niet naar wat anderen van je verwachten en wat ze ervan vinden.

Proshat Alavi vertelde dat je in je leven soms in de war gebracht wordt. De ene persoon kan A over je zeggen, maar de tweede persoon kan B over je zeggen. Desondanks kies voor jezelf. Je opleiding kun je soms ook veranderen, om toch te doen wat je gelukkig maakt.

Michel Jansen werd aangekondigd als Michael Jansen onder het nummer P.Y.T. van Michael Jackson. Een kleine fout van presentatrice Evita de Roode, maar dat was haar zeker vergeven. Michel vertelde over hoe je guerrilla moet toepassen bij het solliciteren. Pas onverwachte dingen toe tijdens het zoeken naar een baan en het echte solliciteren.

Gery Mendes sloot de avond muzikaal af met zijn loopstation, maar hij vertelde ook waar hij vandaan kwam en dat hij zijn droom als artiest zag uitkomen.

Toegankelijke inspiratie
Al met al inspirerende mensen op het podium van het Bibliotheektheater in Rotterdam. Zo'n dergelijke avond kan in elke bibliotheek van Nederland plaatsvinden.

De zaal zat vol met jonge, geïnteresseerde jongeren, die je echt iets te bieden hebt. Zij komen op deze manier ook in de bibliotheek. Je hoeft als bibliotheek je niet alleen te richten op boeken.

Bibliotheek Rotterdam laat zien dat je de jeugd weet te vinden en te binden met een goed programma. Ik heb daar al eerder over geblogd: De nieuwe bibliotheek: @Bieb010jong

De plannen zijn er nu om dit aan te bieden aan bibliotheken. Binnenkort worden dingen concreet gemaakt. Als er bibliotheken zijn die dit willen aanbieden, laat het weten via mail of Twitter of een reactie hieronder. Ik stuur het door naar de juiste personen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten