zondag 24 maart 2013

@NtjamRosie - At The Back Of BeyondAfgelopen week twitterde ik regelmatig over Ntjam Rosie. Deze dame mocht op haar verjaardag, 18 maart, haar derde studioalbum presenteren in De Melkweg in Amsterdam.

At The Back Of Beyond heet deze parel. Een baby noemt ze het zelf. Zoals baby's moet ook dit album groeien naar een volwassene. De voorganger Elle is inmiddels een prachtige dochter van Ntjam Rosie geworden. Dat album heeft haar op verschillende plekken in de wereld gebracht, denk aan Turkije, Estland, Engeland, maar ook China en Thailand.

Niet alleen in het buitenland heeft het haar ver gebracht, in Nederland stond ze al op North Sea Jazz en diverse andere festivals.

De kracht van Ntjam Rosie is dat ze haar eigen invloed behoudt, maar dan toch mogelijkheden vindt om je te verrassen met haar muziek. Zo ook met het derde album At The Back Of Beyond.

Een plek waar je moeilijk kunt komen, maar Rosie vindt toch die plek door middel van haar muziek. Ze brengt je naar diverse kanten van het muzikale spectrum. Van rustige, bijna goddelijke muziek in Secret Waters naar haar roots in Nsissim Zambe. Gelukkig is Rosie ook het Frans machtig en laat ze horen in het prachtige Je Me Confie.

De gevoelige snaar weet Rosie te raken met het intense Live And Learn. Natuurlijk kan er ook genoten worden van de eerste single Love Is Calling. Een uptempo poppy nummer, waarmee ze ook mensen raakt die niet van jazzy nummers houden.

Al met al is het album een goede mix tussen verschillende genres, voor ieder wat wils. Ondertussen is het album goed samengebracht, waardoor het ook een groter geheel is geworden. Alle nummers passen bij elkaar.

De stem van Ntjam Rosie is de constante factor uiteraard, ze is enorm gegroeid sinds Elle. Dan bedoel ik niet alleen qua album, maar ook qua live performance.

De albumrelease liet zien hoe sterk haar band is. Onder leiding van Alexander van Popta is de ondersteuning voor Rosie bijna magisch te benoemen. Hij heeft het album samen met Rosie geproduceerd en laat ook op het podium Rosie schitteren.

Op het podium staat een dame die haar verhaal weet te vertellen, te zingen en het publiek betrekt bij haar optreden. Haar grote afro maakt dat ze een mooie verschijning is op het podium.

Dit komende jaar is ze gelukkig vaak genoeg live te zien in Nederland en daarbuiten. Het album At The Back Of Beyond is te bestellen via haar website.

NtjamRosie.com
@NtjamRosie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten