maandag 28 februari 2011

Doen We Dat Dan

Succes is geen doel, maar wel mooi meegenomen. Afgelopen donderdag speelde Ntjam Rosie in De Wereld Draait Door. Een prachtige verschijning zat statig op de kruk. Te wachten op haar moment.

Maar haar moment was al eerder. In oktober 2010, toen ze haar tweede album ELLE tot leven bracht in Rotterdam en Amsterdam. Twee albumpresentaties voor een minder bekende zangeres, dat gebeurt niet vaak. Maar ze heeft al een historie in de muziekwereld (o.a. Mighty 8, Atouba), dus er was al een publiek voor haar muziek.

ELLE kwam op 1 binnen op de iTunes Jazz album charts. Een heel goede start voor dit album.

Ik ben goed bevriend met haar manager, Mildred Cairo. We vieren dan ook elk succes met elkaar dat ze behaalt met haar artiesten, maar ook de verliezen delen we. Steffen Morrison en Mings Pretty Heroes behoren ook tot de artiestenstal van Vision4Talent.

Door deze vriendschap weet ik ook wat er achter de schermen gedaan wordt. Ik zal uiteraard niet alles verklappen, maar timing is belangrijk. Als manager kun je het laatste zetje geven om een artiest te helpen. Deze laatste zin kwam ik ook tegen in het boek Doorbraak! van Niels Aalberts.

In dat boek wordt uit de doeken gedaan dat hij Kyteman in eerste instantie niet in DWDD liet optreden. Maar DWDD is ook niet altijd nodig voor een artiest. Zo ook voor Ntjam Rosie. Ze had allang in De Wereld Draait Door kunnen spelen voor een miljoenenpubliek.

Echter is het altijd beter om te wachten op het juiste moment. Over drie weken komen twee nummers met videoclips uit. Op haar verjaardag. En bijkomstigheid is dat Ntjam Rosie in de mode-special van Linda magazine staat.

Het optreden in DWDD kwam niet op een beter moment met tengevolge dat het album weer op nummer 1 staat en dat er 8 nummers van haar album in de top 10 stonden.

Is dat succes? Eén ding is zeker: We zullen nog veel horen en zien van Ntjam Rosie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten