Wat kan ik eigenlijk nog toevoegen aan mijn vorige verhaal van afgelopen juni?
Weinig. De kern van die bijeenkomst was dezelfde als van vandaag. Rob Bruijnzeels sprak in plaats van Frank Huysmans en gelukkig vond hij ook dat muziek in de collectie van een bibliotheek hoort.
Belangrijk punt in zijn presentatie was dat we tegenwoordig als bibliotheek meer een verbinder in de samenleving moeten gaan fungeren. Je ziet de 'gebruiker' niet meer echt als een klant die alleen wat haalt, maar ook vooral een die iets brengt. Je bent als bibliotheek samen bezig om 'het volk te verheffen'.
Na de inspirerende sprekers Rob en Rob (Maas) was het de beurt aan mijn collega Jan Speyer, die vooral de praktische zaken benoemde die we als afdeling communicatie van Muziekweb kunnen bieden.
Kern van zijn verhaal was en is dat we als Muziekweb alle ondersteuning bieden die bibliotheken nodig hebben. Ook ontvangen we graag feedback van bibliotheken over wat er beter kan en wat juist niet werkt.
Na de lunch ging de hele groep naar het Muziekwebplein in de bibliotheek van Rotterdam. We lieten hen de jongerenvloer zien, waar comfortabele luisterbanken staan. Maar niet te vergeten lieten we ook zien hoe cd's nu eigenlijk gedigitaliseerd en beschreven werden.
Tenslotte eindigden we de dag met koffie, thee en gebak.
En wat nu verder?
Heel veel werk! Om Muziekwebluister tot een succes te maken hebben we veel werk te doen. Maar dat is juist een prachtige uitdaging.
Muziek was altijd een vanzelfsprekend deel van de collectie. Door alle bezuinigingen en beslissingen zijn de muziekcollecties verdwenen.
Waar anders vind je nog een collectie van bijna een half miljoen cd's? In elke bibliotheek met Muziekwebluister.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten