woensdag 27 juli 2011

Realtime is nu Sociaal

Ik ben gisteren ook achter de reden gekomen waarom Google is gestopt met de optie Realtime. Inmiddels heeft Google een nieuwe optie toegevoegd bij de zoekresultaten: Sociaal.

In eerste instantie denk je dan aan Twitter, Facebook of Hyves. Maar nee, dit gaat over Google Profiles. Oftewel: Google Plus.

Vul een algemene term in, bijvoorbeeld Nederland en je krijgt onder Meer opties de volgende opties: Sites met afbeeldingen, Woordenboek en Sociaal. Als je ingelogd bent op Google Plus krijg je zoekresultaten vanuit je Kringen te zien.

Ben je uitgelogd op Google Plus, dan is de optie Sociaal niet mogelijk. Heel slim.

Om Google Plus nog meer onder de aandacht te brengen zijn uiteraard de grote concurrenten Twitter en Facebook uitgeschakeld. Via een work-around kun je altijd nog zoeken op Twitter.com (zoekwoord site:twitter.com), maar daar zit een vertraging in van enkele uren.

Of dit nu zo slim is van Google is nog de vraag. Tot die tijd kunnen we altijd nog terecht op Topsy.com voor zoekopdrachten op Twitter.

2 opmerkingen:

  1. misbruik van (bijna) monopoly is volgens mij altijd dom. ik zit niet zoveel op google+ en dit stimuleert me zeker niet

    BeantwoordenVerwijderen