vrijdag 31 juli 2015

@LoesvanEijk en @Mar10DH on tour

Vandaag kwamen Loes van Eijk en Martine Klaassen van de Koninklijke Bibliotheek een middag meelopen in de frontoffice van de bibliotheek in Dokkum.

Tijdens een andere afspraak met Loes gaf ze aan graag een keer mee te lopen met mij in de frontoffice. Dat konden we snel regelen! Martine wilde ook graag meelopen, dus vandaag kwamen ze in een blitse rode Audi naar de meest noordelijke stad van Nederland.

De dames kregen eerst een rondleiding om de bibliotheek te leren kennen. Na een gesprekje met mijn collega Drevis kregen Loes en Martine de lijst met reserveringen in handen. Op zoek naar prentenboeken en romans. Zonder veel moeite kregen ze alle boeken uit de kasten en van de tafels. Behalve één, dat duidelijk vermist was.

Toen was het alweer tijd voor koffie en thee. Na de pauze was het tijd om teruggebrachte boeken in de kasten te zetten. Tussendoor was er voldoende tijd om bij mijn andere collega's Els en Kayla te informeren over van alles en nog wat. Zoals de komende opleiding die Bibliotheek Noord Fryslan opzet voor het opleiden van (de eigen) bibliothecarissen.

Na ontvangst van heerlijke Friese suikerbroden namen Loes en Martine afscheid van Bibliotheek Dokkum / Noord Fryslan.

Al met al een nuttig bezoek van de Koninklijke Bibliotheek aan een bibliotheek in de frontoffice. Het is altijd goed om een beeld te krijgen van wat er op de werkvloer gebeurt. Dit was maar een klein deel en er is nog zo veel meer om te laten zien. Wellicht in een andere bibliotheek. Nodig Loes en Martine uit. Ze komen graag langs.